HOUDBAARHEID

De mate waarin een pigmentatie vervaagt en de snelheid waarmee dit gebeurt is sterk afhankelijk van het deel van het gezicht dat is behandeld..

Wenkbrauwen vervagen relatief snel. Als de juiste pigmenten zijn gebruikt en de juiste techniek wordt gehanteerd, dan is bij nagenoeg iedereen binnen 3 jaar de afname van pigment zichtbaar.

Bij veel personen is na deze tijd een retouch noodzakelijk. Gemiddeld gesproken is een licht ingezette wenkbrauwpigmentatie na 5 tot 7 jaar nauwelijks meer te zien.

Heel anders werkt dit bij een eye-liner. Een vakkundig aangebrachte eye-liner zal over het algemeen de eerste weken iets vervagen, maar na de helingsperiode, waarin het pigment zich vastzet in de huid, vervagen eye-liners nauwelijks. De meeste eye-liners zien er jaren later nog scherp uit. Van vervagen kun je niet spreken en helemaal niet dat zij zijn verdwenen. Er kan een lichte mate van kleurverandering optreden.

Pigmentatie op de lippen vervaagt heel langzaam, het wordt geleidelijk aan lichter maar het is moeilijk om hierover voorspellingen te doen.