ELECTRO-COAGULATIE

Electro-coagulatie is een term voor diverse technieken waarbij met elektrische stroom de huid wordt weggebrand of vaten worden dichtgeschroeid. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden, dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar.

Binnen enkele dagen zullen er korstje zichtbaar worden  het lichaam voert deze korstjes vanzelf weer af. Afblijven en droog houden is het advies! Rode vaatjes op de wangen of rond de neus, kleine witte bultjes rond de neus, dit zijn bijna altijd goedaardig huidaandoeningen die door de meeste mensen als uiterst storend worden ervaren. In de meeste gevallen kunnen wij dit behandelen met elektro-coagulatie, via hoogfrequente elektrische stroom die zich ontlaadt in de punt van een speciale naald waar een warmte-ontwikkeling plaats vindt die de vaatjes doet stollen, waarna de huid deze restjes netjes opruimt.

Fibromen
Ook wel steelwratjes genoemd komen vaak voor in het gezicht, op de hals, onder de oksel of rond de borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er na enkele dagen vanzelf weer afvalt. Bij deze behandeling blijven we op huidniveau.

Couperose
Deze chronisch verwijde bloedvaatjes komen voornamelijk voor op de wangen. Couperose treedt meestal op bij de ouder wordende huid, de vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit afneemt, vaten raken gevuld met bloed wat slecht circuleert en daardoor langer op een plek blijft met gevolg, huid voelt droog en gevoelig en de huidconditie neemt af. Met een fijn naaldje worden de de bloedvaatjes dichtgebrand. Na de behandeling is de huid wat rood en er ontstaan wat korstjes op de behandelde plekken, hiervoor krijgt U speciale creme mee naar huis, dit verdwijnt vanzelf weer.

Spider naevus
Dit is een bloedvaatje wat zich verwijdt vanuit het midden met kleine uitlopertjes naar buiten, ook wel spinnetje genoemd, rond de ogen of op de wangen, vaak op vochtarme plekken in de huid, erg storend om te zien en eenvoudig te verwijderen.

Rosacea
Een erg vervelende veel voorkomende huidaandoening, couperose, roodheid en ontstekingen op de huid van het gezicht. Heeft altijd een hormonale oorzaak, als de huidconditie dusdanig hersteld is, kan d.m.v. coagulatie de ergste roodheid weggenomen worden. Deze huid moet goed onder behandeling blijven.