MICRO DERMABRASIE

Micro-dermabrasie is een verfijnde peeling-techniek waarbij steriele aluminiumkristallen de huid als het ware ‘zandstralen’ zodat oude en dode huidcellen loskomen en met de kristallen worden afgevoerd.

De microkristallen verwijderen oudere huidlagen en prikkelen het regeneratievermogen van de huid zodat nieuwe en jonge huidcellen sneller worden aangemaakt. De aluminium kristallen die worden gebruikt zijn, op diamant na, het meest harde materiaal. Tijdens deze behandeling kan de diepte en werking zeer nauwkeurig worden bepaald en zelfs per behandeld gebied worden aangepast, dat maakt deze behandeling intensiever dan een scrub en veel veiliger dan een chemische peeling.

Vanaf de eerste behandeling is al verbetering zichtbaar, de huid voelt zachter aan en de oneffenheden vervagen. Naarmate er meer behandelingen plaats vinden vervagen of verdwijnen ook de meer zichtbare huidoneffenheden. Deze techniek is zeer geschikt voor hardnekkige (rest)acne, littekens, pigmentvlekken, een verdikte en/of vette huid, grove poriën, fijne rimpelvorming en huidverslapping.

Tijdens de behandeling voelt U dat de kristallen over de huid schrapen, maar dit wordt niet als erg pijnlijk ervaren, op plekken waar huidverklevingen zich bevinden is dit wat gevoeliger.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, men kan dit het beste vergelijken met het gevoel na een zonnebad, dit kan enkele uren aanhouden en verdwijnt vanzelf, de sterkte van de behandeling bepaalt de reactie na die tijd. Erg belangrijk om de huid goed te verzorgen met producten die U na de behandeling zijn geadviseerd. Deze zorgen voor een sneller huidherstel en geven een aangenaam verzachtend gevoel.

Wees voorzichtig met zon en gebruik na een Micro-dermabrasie behandeling nog langere tijd een beschermingsfactor!

Micro-dermabrasie kunt U als een kuur (afhankelijk van het huidprobleem) ondergaan, of tijdens Uw reguliere behandeling als opfrisser gebruiken.