PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up, ook wel bekend als micropigmentatie, is een vorm van cosmetische tatoeage die bedoeld is om de verschijning van make-up na te bootsen. Het omvat het implanteren van kleurrijke pigmenten in de bovenste lagen van de huid, meestal rond de wenkbrauwen, oogleden en lippen, om een langdurig cosmetisch effect te bereiken.

Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van permanente make-up:

  1. Wenkbrauwen: Het bijwerken of reconstrueren van de wenkbrauwen om voller en gelijkmatiger uitziende wenkbrauwen te creëren.
  2. Eyeliner: Het aanbrengen van permanente eyeliner om de ogen te definiëren en de wimpers voller te laten lijken.
  3. Lippen: Het verbeteren van de vorm en kleur van de lippen door middel van het inbrengen van pigment om de lippen te definiëren of te vergroten.

Voordat je een permanente make-up procedure ondergaat, is het belangrijk om met een ervaren en gekwalificeerde specialist te praten om de mogelijke risico’s, het herstelproces en de verwachte resultaten te bespreken. Daarnaast is het van cruciaal belang om hygiënische en veilige omstandigheden te garanderen, aangezien het om een tatoeageproces gaat. Nabehandeling is ondanks grote zorgvuldigheid  noodzakelijk omdat er altijd nog wel wat bij te schaven valt!

Hoewel permanente make-up handig kan zijn voor mensen die dagelijks make-up dragen en de tijd willen besparen, is het belangrijk om te weten dat de resultaten langdurig zijn en mogelijk niet gemakkelijk te wijzigen zijn. Permanente make-up moet passen bij de persoon en opgaan in het geheel.

Voor elke behandeling nemen we uitgebreid de tijd om jouw wensen en verwachtingen te bespreken, zodat we tot een persoonlijk en uniek resultaat kunnen komen.

KLEURENLEER

Kleur en vorm zijn misschien wel de belangrijkste onderdelen van Permanent Make-up. Al wordt een pigmentatie technisch nog zo goed uitgevoerd, als de kleur of vorm niet perfect is is de pigmentatie waardeloos en bent U na de behandeling slechter af.

APPARATUUR

De computergestuurde aansturing van de Derma Medical onderscheidt iedere verandering van weefsel onmiddellijk en past de naalddruk ogenblikkelijk aan. Dit resulteert in nauwkeurig en veilig werken, omdat de naalddruk altijd optimaal is wordt de pigmentatie egaler en mooier van toon.

PIGMENT

Wij werken met meer dan 150 kleuren, mooie en krachtige pigmenten met veel pigmentdeeltjes per gewichtseenheid, dit leidt tot snelle en geslaagde pigmentaties met weinig afstoot. Denk bij een natuurlijke kleurstof aan allergische reactie’s en aan de invloed van licht op deze kleuren.

HOUDBAARHEID

De mate waarin een pigmentatie vervaagt en de snelheid waarmee dit gebeurt is sterk afhankelijk van het deel van het gezicht dat is behandeld.
Wenkbrauwen vervagen relatief snel. Als de juiste pigmenten zijn gebruikt en de juiste techniek wordt gehanteerd, dan is bij nagenoeg iedereen binnen 3 jaar de afname van pigment zichtbaar.

Praktijk voor Huidverbetering
Annette Stender is aangesloten bij: