LICHTTHERAPIE

Veroudering van de huid is het gevolg van complexe biologische processen maar kan worden onderverdeeld in twee hoofdoorzaken namelijk: chronologische veroudering: het effect dat het verloop van tijd heeft op ons lichaam. En veroudering door de negatieve bijwerking van schadelijk zonlicht (het zogenaamde photo-ageing).

Naarmate men ouder wordt vermindert de aanmaak van collageen, het eiwit dat als hoofdbestanddeel zorgt voor ondersteuning van de huid. De huid wordt minder flexibel, droger en dunner en omdat de lichaamseigen regeneratieprocessen afnemen wordt minder vocht vastgehouden.

Deze effecten worden versneld door schadelijk UVA- en UVB straling in het zonlicht. Deze straling beschadigt de huid door stimulatie van enzymen die de aanmaak van nieuw collageen tegengaan. Het gaat er dus om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.

Omnilux Revive

Een 100% natuurlijke methode om de huid jonger te maken door middel van zuiver rood licht. Het licht activeert de natuurlijke lichaamsprocessen om de huidveroudering tegen te gaan en de werking van huidverouderingsproducten te verlengen.

Een succesvol herstel van de huid voorkomt de verschijnselen van chronologische veroudering en veroudering door licht door het collageen te vervangen, het onderhuidse bindweefsel te stimuleren en de vaatwandjes van kleine bloedvaatjes te verstevigen waardoor de huid meer zuurstof opneemt en beter ontgift. Door uit de zon te blijven of een beschermingsfactor te gebruiken wordt veroudering door licht beperkt.

Proefpersonen ervaren een liftend en vochtherstellend effect, een verbetering van de spankracht en de huidstructuur, vervaging van pigmentatie en een vermindering van fijne rimpeltjes en lijntjes.

Collageen Booster

De wetenschappelijk ontwikkelde lamp produceert geen schadelijke UVA, UVB en infra-rood licht. U ervaart een aangename warmte een gevoel van ontspanning en welzijn.

De lamp wordt in ziekenhuizen door dermatologen, ten behoeve van lichttherapie, al meer dan 10 jaar gebruikt zonder enig risico of complicaties.

De unieke filters van de Collageen Booster zorgen ervoor dat de lichtstralen bijna identiek zijn aan de natuurlijke bewegingen van ons zonlicht.
Dat is heel belangrijk omdat onze huidcellen het licht dan beter herkennen en daardoor makkelijker de lichtdeeltjes kunnen opnemen. Hoe intensiever en dieper opgenomen, des te beter worden de natuurlijke verjongingsprocessen in onze huid geactiveerd.
Het licht van de Collageen Booster bevordert niet alleen de zo belangrijke bloedcirculatie maar stimuleert vooral ook de huidfibroblasten (collageencellen), wat tot een natuurlijke toename van de collageen en elastineproductie leidt. De huid vertoont daardoor een verbeterde textuur en volume wat helpt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.