GLYCOLZUUR-PEELING

Alfa-Hydroxy-acids zijn o.a. bekend als appelzuur (appels), citroenzuur (citroen), lactaatzuur (melk), en glycolzuur (uit rietsuiker), de term “fruitzuren” is wat beter bekend. De toepassingsmogelijkheden van fruitzuren bij acné en acnélittekens, pigmentstoornissen en huidveroudering zijn wetenschappelijk bekend. Fruitzuren bezitten een krachtig anti-oxiderend werking wat een verjongend effect heeft op de huid. AHA’s activeren het natuurlijke afschilferingsproces van de huid waardoor huidschilfertjes sneller worden afgestoten. Resultaat is een gladder en zachter huidoppervlak, rimpeltjes vervagen, pigmentvlekken worden minder en door de lage zuurgraad een uitstekend hulpmiddel bij acné-behandelingen.

Tijdens de peeling wordt vaak een prikkelend of branderig gevoel waargenomen, dit komt door het inwerken van de zuren op de huid en is echter van korte duur..

Belangrijk voordeel van AHA’s is dat ze in lagere dosering geen bijwerkingen hebben. Ze maken de huid niet overgevoelig en na de peeling kan men gewoon weer aan het werk. In hogere dosering kan de huid roze en trekkerig zijn, een goede verzorging en zonbescherming is daarom noodzakelijk.

Werking van fruitzuren in de hoornlaag:

  • Bevordert het herstel van de zuurgraad in de hoornlaag.
  • Bevordert het herstel van de originele celstructuur.
  • Verdunt de hoornlaag Geeft een verfijning in de poriënstructuur

Werking van fruitzuren in de opperhuid (epidermus)

  • Herstelt de dikte van de epidermus
  • Verhoogt de celactiviteit en de celdeling

Werking van fruitzuren in de lederhuid (dermis)

  • Zorgt voor stevigheid doordat de fibroblasten activer worden en meer collageen af gaan scheiden
  • Zorgt voor een betere aansluiting van de opperhuid met de lederhuid
  • Werkt verstevigend voor de haarvaatjes
  • Zorgt voor toename van de grondsubstanties (Glycosamineglucose-Polysacchariden)

Blue Peel Radiance

Ideaal wanneer een diepe  peeling of laserbehandeling niet nodig is, maar U Uw huid wel graag wil opfrissen. De Obagi Blue Peel Radiance is een relatief oppervlakkige peeling. Dat betekent dat U vrijwel geen hersteltijd heeft. De behandeling is dus heel makkelijk en snel uit te voeren tussen Uw andere bezigheden door zonder roodheid en schilfertjes. Maar met een opgefriste huid.

3-Step Peel van ZO Medical

Bij deze peeling is het van groot belang dat de huid goed wordt voorbereid  met gebruik van de producten van ZO Medical. De huid mag een periode voor en na de peeling niet worden blootgesteld aan UV licht. Indicaties voor deze peeling zijn doffe, droge huid, grove poriestructuur, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker, zonbeschadigde huid en acne littekens. Afhankelijk van de diepte van de aandoening zal gekozen worden voor de 3-Step Peel of de Controlled Depth Peel.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat ZO Medical 3-Step stimulation peel uit 3 verschillende stappen.

Stap 1 is de chemische peeling die bestaat uit 3 zuren: salicylzuur (17%), trichloorazijn (10%) en melkzuur (5%). Maar je vindt in dit potje ook saponinen om ontstekingen tegen te gaan en glycerine.

Stap 2 is het aanbrengen van speciale retinolcreme. Niet zomaar een creme, want de hoeveelheid retinol in deze creme is namelijk extreem hoog: 6% om precies te zijn.

Stap 3 verwijst naar de Calming Creme die je na afloop ook mee naar huis krijgt. Deze creme werkt ontstekkingsremmend en herstelt de vochtbalans in de huid.

Volgend Dr. Obagi is het unieke aan deze peeling dat de downtime kort is en het herstel snel verloopt. Gemiddeld ben je na 4-5 dagen weer toonbaar voor de buitenwereld.