HUIDVERBETERING

Behandelingen en adviezen die ervoor zorgen dat de huid er gezond enstralend uitziet. Het verdunnen van de hoornlaag  een betere doorbloeding en het prikkelen van de bindweefselcellen in combinatie met het afremmen van een overmatige talgproductie en het reduceren van pigmentcellen zorgen er samen voor dat de huid optimaal functioneert, tenslotte een huid die in een goede conditie is zal ook minder snel verouderen en kan beter tegen een stootje.

HUIDVERBETERING

Huidverbetering omvat verschillende methoden en behandelingen die gericht zijn op het behouden en verbeteren van de algehele gezondheid en uitstraling (conditie) van de huid. Het omvat een combinatie van interne en externe benaderingen, waaronder huidverzorgingsroutines, voedingsaanpassingen, levensstijlveranderingen en medische behandelingen, afhankelijk van individuele behoeften en doelen.

Hier zijn enkele veelvoorkomende strategieën voor huidverbetering:

  1. Huidverzorgingsroutine: Een regelmatige huidverzorgingsroutine, inclusief reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen tegen de zon,  helpen de huid gezond en stralend te houden.
  2. Gezonde voeding: Het eten van een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, antioxidanten en gezonde vetten kan bijdragen aan een gezonde huid van binnenuit.
  3. Hydratatie: Voldoende water drinken om de huid gehydrateerd te houden en het voorkomen van uitdroging en dofheid.
  4. Bescherming tegen de zon: Het regelmatig dragen van zonnebrandcrème en beschermende kleding om de huid te beschermen tegen schade door de zon, zoals vroegtijdige veroudering en huidkanker.
  5. Medische behandelingen: Medische procedures zoals  peelings, microdermabrasie, lasertherapie en injecteerbare behandelingen kunnen worden gebruikt om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals acne, littekens, pigmentatie en tekenen van veroudering.

ACNÉ

Acné is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt veroorzaakt door puistjes, mee-eters en ontstekingen op de huid. Het ontstaan ​​wanneer de talgklieren verstopt raken door afzonderlijke talg, dode huidcellen en bacteriën.

BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage is een speciale massagetechniek die gericht is op het stimuleren en activeren van het bindweefsel in de huid. Het wordt vaak toegepast in de gezichts- en lichaamsbehandelingen om de doorbloeding te verbeteren, de huidstructuur te verfijnen en de elasticiteit te verbeteren.

ELEKTRISCH ONTHAREN

Elektrisch ontharen, ook bekend als elektrolyse, is een methode voor permanente haarverwijdering. Het maakt gebruik van een dunne naald die in het haarzakje wordt ingebracht, waarbij er een kleine elektrische stroom wordt afgegeven om de haarwortel te vernietigen. Dit voorkomt de haargroei op de behandelde plek.

ELEKTRO COAGULATIE

Elektrocoagulatie is een medische procedure waarbij elektrische stroom wordt gebruikt om kleine huidafwijkingen te verwijderen, zoals wratten, moedervlekken, fibromen en andere goedaardige huidplekjes. Tijdens de behandeling wordt een speciale naald met elektrische stroom op de huidafwijking geplaatst, hierdoor wordt deze verwijderd.

LICHTTHERAPIE

Lichttherapie is een medische behandeling waarbij kunstmatig licht wordt gebruikt om bepaalde huidaandoeningen te behandelen. Het kan worden toegepast met verschillende lichtbronnen, zoals UV-licht, laser of LED-licht. Lichttherapie wordt vaak gebruikt bij huidproblemen zoals psoriasis, eczeem en acné.

LITTEKENS

Littekens zijn zichtbare resten van genezen wonden, veroorzaakt door beschadiging van de huid. Ze kunnen ontstaan ​​na verwondingen, operaties, acne of andere huidaandoeningen. Littekens kunnen variëren in grootte, vorm en kleur, afhankelijk van de oorzaak en het genezingsproces van de huid.

MEDART 470 KTP LASER

De MEDART 470 KTP-laser wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van vaatproblemen in de huid, zoals bloedvatafwijkingen, zoals spataderen, teleangiëctasieën (spinnenkopjes), en couperose. Het werkt door selectief de automatische verwarming en te coaguleren, terwijl het verzamelde weefsel gespaard blijft.

MICRO-DERMABRASIE

Is een speciaal apparaat waarbij er kleine kristallen op de huid worden geblazen, hierdoor worden dode huidcellen verwijderd. De behandeling heeft de celvernieuwing en de aanmaak van collageen bevorderd, wat kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, acne littekens, pigmentatie en een ongelijkmatige huidtextuur.

OBAGI

Obagi is een gerenommeerd huidverzorgingsmerk dat bekend staat om zijn vorderingen en effectieve producten. Het werd opgericht door Dr. Zein Obagi, een beveiligde dermatoloog. Obagi biedt een breed scala aan huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals acne, pigmentatie, veroudering en gevoeligheid.

PEELINGS

Peelings zijn populaire huidbehandelingen die gebruikt kunnen worden om de huid te  te vernieuwen. Tijdens een peeling wordt een speciale oplossing op de huid aangebracht, die dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd. Dit zorgt voor celvernieuwing en ondersteuning van de aanmaak van collageen, waardoor de huid er frisser, blijer en jonger uitziet.

PHOTON LASER

De Photon Laser kan worden toegepast voor huidverjonging, het verminderen van pigmentvlekken, het behandelen van acne en het verwijderen van tatoeages en permanente make-up. De behandeling is veilig en meestal ongeveer pijnloos, met minimale hersteltijd.

ULTRA GELUID

Ultrageluid is een niet-invasieve medische techniek die geluidsgolven gebruikt om beelden van structuren in het lichaam te creëren of therapeutische behandelingen uit te voeren. In de medische wereld wordt ultrageluid vaak gebruikt voor het diagnosticeren van aandoeningen en het visualiseren van organen en weefsels.

Praktijk voor Huidverbetering
Annette Stender is aangesloten bij: