MEDART 470 KTP LASER

De KTP laser kan goed ingezet worden bij het behandelen van vaataandoeningen zoals couperose, spider naevus, beenvaatjes, goedaardig gepigmenteerde vlekken en rosacea om de gevolgen van de vaatproblemen te verminderen of te laten verdwijnen.

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën). Het is een aandoening die veel voorkomt en volkomen onschuldig is. De rood of blauw gekleurde vaatjes bevinden zich meestal op wangen, neus en kin en soms ook in de hals of het decolleté. Veel mensen ervaren het als onaangenaam, omdat het cosmetisch storend is en het nogal eens klachten geeft, zoals tintelingen, een brandig gevoel en/of jeuk.

Spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Een spider is onschuldig en zal nooit kwaadaardig worden, maar kan cosmetisch wel storend zijn.

Rosacea kenmerkt zich door een felrood verkleurde huid, met name in het gebied rond de neus en de wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën) zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosacea hebben, denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken en is een chronische huidaandoening.

Rosacea wordt over het algemeen ook altijd met de medische producten van Zein Obagi behandeld.