SKIN ANALYZER

Meten is weten, wij bekijken de huid nauwkeurig en maken een gedegen en individuele huidanalyse waarop het behandelplan wordt afgestemd. Uitgebreide persoonlijke aandacht en voortdurende begeleiding van de cliënt zijn hierbij belangrijkste kernwaarden!

Opbouw van de huid
De huid bestaat uit drie lagen, iedere laag heeft bepaalde functies en werkt nauw met de naast liggende laag samen en is hiermee sterk verbonden.

Opperhuid (Epidermis)
Dit is de buitenste laag van ons lichaam en staat nauw in contact met de buitenwereld. Zij is relatief dun en is via golfvorming papillen met de onderliggende lederhuid verbonden. De Epidermus bestaat wederom uit verschillende lagen. De kiemlaag (stratum Basale) zorgt voor de constante vernieuwing van de huid en voor de vorming van melanine (de kleurstof die de huid een bruine teint geeft).

In deze laag delen de cellen zich onophoudelijk en de oudere cellen veranderen geleidelijk aan tot afgeplatte stekellaagcellen. Hierin verschijnen na enige tijd kleinere korreltjes, de cel wordt platter en gaat degenereren. Tenslotte vormt het celrestant nog slechts een hoornschubje. Terwijl dus aan de bovenzijde voortdurend de hoornlaag (Stratum Corneum) wegslijt, wordt de opperhuid van onder weer aangevuld met nieuwe cellen die gaan verhoornen. Bij een gezonde huid duurt dit proces vier weken.

Lederhuid (Cutis of Dermis)
De lederhuid geeft de huid steun en elasticiteit door middel van collageen- en elastinevezels en zorgt ervoor dat de huid niet scheurt. Ook de zenuwcellen van het lichaam liggen in deze laag. Alle emoties (pijn, jeuk, temperatuur en veel meer) worden door receptoren als impulsen via de zenuwen naar de hersenen geleid. Het hoge gehalte aan chondotine en hyaluronzuur zorgt voor een depot met vloeistof, zodat de epidermiscellen verzorgd worden met voedingsstoffen.

Onderhuid (Subcutis)
Dit is de diepste laag van de huid. Zij bevat naast de vetcellen ook voedingsstoffen, bloedvaten, talg- en zweetklieren en kleine spiertjes aan de haarfollikel. Het is daarmee zowel een “voorraadkamer” als ook de bescherming tegen stoten van buiten af. Gewoonlijk overheerst het aantal vetcellen, waarvan volume, laagdikte en volgorde constitutioneel en hormonaal bepaald zijn. Alleen bij de neus, de oogleden en de gehoorschelpen ontbreekt bijna geheel het onderhuidse vetweefsel.

De Hydrolipidefilm
De huid moet zacht, glad en soepel zijn. Een dunne film op de hoornlaag aan de oppervlakte van de huid zorgt hiervoor. Deze bestaat vooral uit talg, wat over de uitgangen van de talgklieren naast de haren, bij de oppervlakte van de huid, naar buiten komt en de tussenruimten van de cellen (net als cement) opvult. Bovendien bestaat de hydrolipidefilm ook nog uit vocht bestanddelen, die via het zweet worden afgegeven. Micro-organisme en bacteriën maken het compleet.

De Hydrolipidefilm heeft als taak:

  • Hij houdt de huid soepel.
  • Hij vermindert overmatig verlies van water via de hoornlaag.
  • Hij vormt de natuurlijke zuur beschermende buitenste laag van de oppervlakte van de huid (pH 5,5) welke de huid
  • beschermt tegen het binnendringen van schadelijke stoffen van buiten, die ontstekingen, infecties of allergie kunnen veroorzaken.

Is de hydrolipidefilm van de huid verstoord en niet in evenwicht, dan kan dat tot verschillende irritaties van de huid en zelfs tot huidziekten leiden.

De Skin-Analyzer is speciaal ontwikkeld om makkelijk, snel en heel exact, vocht, vet en pH-waarde van de oppervlakte van de huid vast te kunnen stellen om met dit gegeven een persoonlijk behandelplan samen te stellen.