PERMANENT MAKE-UP

Algemeen Voorafgaand aan de behandeling nemen wij met de cliënt een vragenlijst door om meer inzicht te krijgen in de lichamelijke gezondheid.

Vanaf welke leeftijd? Iedereen vanaf 16 jaar en ouder mag een pigmentbehandeling ondergaan. Algemeen Voorafgaand aan de behandeling nemen wij met de cliënt een vragenlijst door om meer inzicht te krijgen in de lichamelijke gezondheid. Vanaf welke leeftijd? Iedereen vanaf 16 jaar en ouder mag een pigmentbehandeling ondergaan.  Medicijn gebruik of medische behandeling kunnen een mooie pigmentatie in de weg staan Het is ook niet uitgesloten dat de pigmentatie de medische behandeling belemmert, dus in dit geval altijd eerst overleg plegen met de behandelende arts. Geen gebruik van alcohol 24 uur voordat de pigmentatie plaats vindt Alcohol maakt het bloed dunner, hierdoor bemoeilijkt het de hechting van de pigmentatie en vertraagt het een goed genezingsproces. Zwanger! Er zijn geen aanwijzingen dat Permanent Make-up in enige mate schadelijk zou kunnen zijn voor het ongeboren leven. Toch pigmenteren wij liever geruime tijd na de zwangerschap. Diabetes Aangebrachte pigmentatie is te vergelijken met een schaafwond, mensen met suikerziekte hebben langere tijd nodig om te genezen, en de kleurverandering in deze huid verloopt anders.

Deze twee complicaties maken Permanent Make-up minder geschikt voor mensen met diabetes. M.R.I. onderzoek! De gebruikte metaaldeeltjes in de pigmenten zijn zo minimaal dat dit geen problemen oplevert. Raadpleeg Uw behandelaar hierover. Allergische reactie Bij een gevoelige huid is het verstandig eerst een proefstukje te laten plaatsen voor men overgaat tot een volledige pigmentatie. Plastische-chirurgie Plastische chirurgie en Permanent Make-Up gaan prima samen maar moeten wel in de juiste volgorde worden uitgevoerd.

Genezingstijd Wondgenezing is individueel verschillend, normaal gesproken geneest een schaafwond binnen twee tot drie weken. Genezen gaat gepaard met een lichte korstvorming, bij het afstoten van de korst verliest de huid ook altijd wat pigment dus een pigmentatie is in het begin altijd donkerder en scherper omlijnd dan na het genezingsproces. Koortslip Herpes-infecties bemoeilijken de opname van het pigment, kunnen kleurverandering geven en zorgen na de behandeling vaak voor een nieuwe uitbraak van het virus.

Pijnloos Er bestaat geen pijnvrije behandeling bij het zetten van Permanent Make-Up. Wij doen er alles aan om de pijn te reduceren maar helemaal gevoelloos is pigmenteren niet.  Nabehandeling In Uw belang en zeker ook in die van ons willen wij altijd een nabehandeling afspreken na ongeveer 6 a 8 weken zodat de pigmentatie eerst in de huid kan nestelen, en er nadien gekeken kan worden waar het bijwerken nog nodig zou kunnen zijn om nog beter kleur en vorm resultaat te krijgen. Pigmentatie van het begin tot het eind is aan verandering onderhevig, het eindresultaat moet volledig aan de verwachting kunnen voldoen. Beter een controle teveel dan er een te weinig.

Algemeen
Voorafgaand aan de behandeling nemen wij met de cliënt een vragenlijst door om meer inzicht te krijgen in de lichamelijke gezondheid.

Vanaf welke leeftijd?
Iedereen vanaf 16 jaar en ouder mag een pigmentbehandeling ondergaan.

Medicijn gebruik of medische behandeling kunnen een mooie pigmentatie in de weg staan
Het is ook niet uitgesloten dat de pigmentatie de medische behandeling belemmert, dus in dit geval altijd eerst overleg plegen met de behandelende arts.

Geen gebruik van alcohol 24 uur voordat de pigmentatie plaats vindt
Alcohol maakt het bloed dunner, hierdoor bemoeilijkt het de hechting van de pigmentatie en vertraagt het een goed genezingsproces.

Zwanger!
Er zijn geen aanwijzingen dat Permanent Make-up in enige mate schadelijk zou kunnen zijn voor het ongeboren leven. Toch pigmenteren wij liever geruime tijd na de zwangerschap.

Diabetes
Aangebrachte pigmentatie is te vergelijken met een schaafwond, mensen met suikerziekte hebben langere tijd nodig om te genezen, en de kleurverandering in deze huid verloopt anders. Deze twee compilicaties maken Permanent Make-up minder geschikt voor mensen met diabetes.

M.R.I. onderzoek!
De gebruikte metaaldeeltjes in de pigmenten zijn zo minimaal dat dit geen problemen oplevert. Raadpleeg Uw behandelaar hierover.

Allergische reactie
Bij een gevoelige huid is het verstandig eerst een proefstukje te laten plaatsen voor men overgaat tot een volledige pigmentatie.

Plastische-chirurgie
Plastische chirurgie en Permanent Make-Up gaan prima samen maar moeten wel in de juiste volgorde worden uitgevoerd.

Genezingstijd
Wondgenezing is individueel verschillend, normaal gesproken geneest een schaafwond binnen twee tot drie weken. Genezen gaat gepaard met een lichte korstvorming, bij het afstoten van de korst verliest de huid ook altijd wat pigment dus een pigmentatie is in het begin altijd donkerder en scherper omlijnd dan na het genezingsproces.

Koortslip
Herpes-infecties bemoeilijken de opname van het pigment, kunnen kleurverandering geven en zorgen na de behandeling vaak voor een nieuwe uitbraak van het virus.

Pijnloos
Er bestaat geen pijnvrije behandeling bij het zetten van Permanent Make-Up. Wij doen er alles aan om de pijn te reduceren maar helemaal gevoelloos is pigmenteren niet.

Nabehandeling
In Uw belang en zeker ook in die van ons willen wij altijd een nabehandeling afspreken na ongeveer 6 a 8 weken zodat de pigmentatie eerst in de huid kan nestelen, en er nadien gekeken kan worden waar het bijwerken nog nodig zou kunnen zijn om nog beter kleur en vorm resultaat te krijgen. Pigmentatie van het begin tot het eind is aan verandering onderhevig, het eindresultaat moet volledig aan de verwachting kunnen voldoen. Beter een controle teveel dan er een te weinig.